ΑρχικήΕΡΥΜΑΝΘΟΣΈνα "στολίδι" για το Σκιαδά (pics)

Ένα “στολίδι” για το Σκιαδά (pics)

Σε μια ευχάριστη εξέλιξη για την περιοχή, η ανάπλαση και διαμόρφωση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά έφερε μια νέα πνοή σε έναν χώρο που είχε χάσει τη λάμψη του με την πάροδο των ετών. Το έργο αυτό, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020,” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Το Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά, ένα κτίριο που κατασκευάστηκε το 1932, είχε ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή. Ωστόσο, με τον πέρασμα του χρόνου, το κτίριο είχε αφήσει να εγκαταλειφθεί και η αρχιτεκτονική του ομορφιά είχε ξεθωριάσει.

Η διαδικασία ανάπλασης του Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά ανοίγει νέες δυνατότητες για την περιοχή. Στην παρούσα φάση, το κτίριο φιλοξενεί εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου, προσφέροντας έναν χώρο για ποικίλες δραστηριότητες που ενισχύουν την πολιτιστική ζωή της κοινότητας.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναζητούσαν εδώ και καιρό μια λύση για την ανάδειξη του παλιού σχολείου, και το αίτημά τους ακούστηκε. Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2, που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μετάβαση σε μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον.

Βέβαια, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους πρωτοπόρους της ιδέας αυτής, τον Απόστολο Κατσιφάρα και τον Κώστα Καρπέτα, οι οποίοι είχαν την προοπτική να δρομολογήσουν το έργο αυτό και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της ανάπλασης του σχολείου. Η σύμβαση υπογράφηκε το 2019, και από τότε, ο χώρος έχει αρχίσει να αναδεικνύεται…

Σχετικά

Εθελοντικός καθαρισμός από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του χωριού

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού "Ο Άγιος Αθανάσιος" αναλαμβάνει πρωτοβουλία...

Eθελοντική αιμοδοσία στο Ελληνικό Ερυμάνθου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ελληνικό Ερυμάνθου την Κυριακή 22/9 και...

N. Koτρωνιάς: “Οι πληγέντες στο Δήμο Ερυμάνθου ακόμα περιμένουν και έρχεται χειμώνας”

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΚοτρωνιά Νικολάου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη " Μαζί...