ΑρχικήΕΡΥΜΑΝΘΟΣΚαλέντζι: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικείας του Γέρου της Δημοκρατίας (pics)

Καλέντζι: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικείας του Γέρου της Δημοκρατίας (pics)

Σήμερα, στο ιστορικό Καλέντζι Αχαΐας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικείας του Γέρου της Δημοκρατίας, παρουσία του εγγονού του και πρώην Πρωθυπουργού, βουλευτή Αχαΐας κ. Παπανδρέου Γεωργίου.

Τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής εκπροσώπησε ο Γραμματέας κ. Μοίραλης Ν. και η Αναπληρωτής Γραμματέας κ.Νικολάου Σ.. Την Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ερυμάνθου εκπροσώπησε ο Γραμματέας κ. Παπακωνσταντίνου Κ. και το μέλος Μιχαλοπούλου Σ..

Το TheRout_Net είναι ένα στρατηγικό έργο που υπάγεται στο διακρατικό πρόγραμμα INTERREG V/A (GR – IT). Στοχεύει στην προώθηση του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και την Ιταλία, μέσω της αξιοποίησης πολιτιστικών διαδρομών που χαρακτηρίζονται από αργή ανάπτυξη.

Στο σπίτι υπάρχουν τόσο κειμήλια, όσο και πληροφοριακό υλικό από τα πρώτα χρόνια του Γεωργίου Παπανδρέου στο Καλέντζι, όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα. Ο «Γέρος της Δημοκρατίας» σφράγισε με την παρουσία του και την προσφορά του μεγάλο μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου κατά τον 20ο αιώνα, συνεπώς η ανάδειξη του περιβάλλοντος όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του έργου TheRout_Net, προχώρησε στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπλαση των υφιστάμενων διατηρητέων μουσείων στο Καλέντζι του Δήμου Ερυμάνθου, τα οποία λειτουργούν ως σύγχρονοι και ασφαλείς επισκέψιμοι χώροι. Μέσω της ανάπτυξης και της προώθησης του θεματικού τουρισμού, αξιοποιούνται οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι και παράλληλα εμπλουτίζονται με προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού.

Σχετικά

Εθελοντικός καθαρισμός από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του χωριού

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού "Ο Άγιος Αθανάσιος" αναλαμβάνει πρωτοβουλία...

Eθελοντική αιμοδοσία στο Ελληνικό Ερυμάνθου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ελληνικό Ερυμάνθου την Κυριακή 22/9 και...

N. Koτρωνιάς: “Οι πληγέντες στο Δήμο Ερυμάνθου ακόμα περιμένουν και έρχεται χειμώνας”

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΚοτρωνιά Νικολάου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη " Μαζί...