ΑρχικήΕΡΥΜΑΝΘΟΣΕγκαίνια του Νέου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοπηγής στoν Ερύμανθο (pics)

Εγκαίνια του Νέου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοπηγής στoν Ερύμανθο (pics)

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, γιορτάστηκαν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοπηγής (Σποδιάνας) Αχαΐας. Στην τελετή παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από πολλούς αξιότιμους ιερείς και διακόνους, προσφέροντας την ευλογία και την πνευματική του καθοδήγηση.

Η παρουσία του Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτέλεσε μια απρόσμενη τιμή και ευλογία για το χωριό. Επιπλέον, τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, υπογραμμίζοντας τη σημασία του γεγονότος για την τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι κτήτορες, αδερφοί Βασιλόπουλοι, για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Η δωρεά τους δεν είναι απλώς υλική, αλλά αποτελεί μια πράξη βαθιάς πνευματικής σημασίας, η οποία θα συνεχίσει να ευλογεί τις ζωές των πιστών για πολλές γενιές. Η θυσία και η αγάπη τους προς τον Θεό και την Εκκλησία αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

“Ο νέος ιερός ναός θα λειτουργήσει ως κέντρο πνευματικής καλλιέργειας και χώρος προσευχής και παρηγοριάς για την κοινότητα. Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου και προσευχόμαστε ο Κύριος να τους ανταμείψει με υγεία, χαρά και ευλογία“, αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Σχετικά

Εθελοντικός καθαρισμός από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του χωριού

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού "Ο Άγιος Αθανάσιος" αναλαμβάνει πρωτοβουλία...

Eθελοντική αιμοδοσία στο Ελληνικό Ερυμάνθου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ελληνικό Ερυμάνθου την Κυριακή 22/9 και...

N. Koτρωνιάς: “Οι πληγέντες στο Δήμο Ερυμάνθου ακόμα περιμένουν και έρχεται χειμώνας”

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΚοτρωνιά Νικολάου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη " Μαζί...